Docenten

//Docenten
Docenten2019-02-15T08:49:54+01:00
Britt Royen
Britt RoyenEigenaresse/Docent
Britt Royen is de eigenaresse van NewDanceFactory.
Vanaf haar 4e jaar is zij begonnen met dansen. Gestart als klein meisje met ballet en vanaf haar 7e jaar begonnen met meerdere lessen. Tapdance, hiphop, streetdance & jazzballet. Vanaf het moment dat zij meerdere dansstijlen ging volgen wist Britt dat het haar passie was en dat zij ooit een eigen dansschool wilde openen.

Bij Tendenza te Wormerveer heeft zij zich ontwikkeld met behulp van ervaren docenten en Tine Teeling. Vanaf haar 18e is Britt gaan lesgeven in de stijlen hiphop, streetdance en jazzballet. Naast het lesgeven heeft Britt ook veel optredens en wedstrijden gedaan.
Na 5 jaar les te hebben gegeven en zij zich op verschillende vlakken heeft ontwikkeld in de stijlen hiphop, streetdance en jazz,was daar de kans om haar droom waar te maken: het openen van een eigen dansschool.
NewDanceFactory was een feit. Haar eigen dansschool in Wormer, waar elke danser zich thuis voelt.

De lessen die Britt bij NewDanceFactory geeft zijn streetdance,hiphop,tapdance,modern en jazz. Verder traint Britt ook de wedstrijdteams bij NewDanceFactory. Als docent vind zij het belangrijk dat iedereen met plezier in haar les staat en na een uur les te hebben gevolgd met een voldaan gevoel de deur uit gaan.

Sheila Corper
Sheila CorperDocent
 Sheila stond als 4 jarig meisje al in de balletschool. Zo gedreven als zij was werd haar talent al snel ontdekt en toen zij 6 jaar was werd ze uitgenodigd om in een select gezelschap van jonge danseresjes elke zaterdag een intensieve training te volgen van 3 uur als voorbereiding voor de audities en toelatingseisen van de Nationale Balletacademie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Toen ze 9 was mocht ze deelnemen aan de auditie rondes om te kijken of er genoeg talent was om haar professioneel op te leiden tot klassiek ballet danseres. Uit een grote groep talentvolle meisjes was Sheila 1 van de weinigen die werd uitgekozen en na 3 audities en een medische keuring werd zij toegelaten tot de Academie. Vanaf haar 10de veranderde haar hele leven en reisde zij van Zandvoort naar Amsterdam 6 dagen in de week met de trein op en neer om zo getraind te worden tot professioneel danseres. Zij is geschoold in klassiek ballet, maar kreeg ook modern, caractère, improvisatie, pas de deux en dagelijks kracht en conditietraining. Danste o.a. in het Zwanemeer, Sleeping beauty en de Notenkraker. Zij heeft ook mee gedaan aan het Internationaal Dansconcours in Cannes en stage gelopen bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Nu heeft zij haar passie gevonden in het lesgeven aan jonge enthousiaste dansers.

Devon Suriya Abdoelhafiezkhan
Devon Suriya AbdoelhafiezkhanDocent
Devon Suriya Abdoelhafiezkhan komt uit Amsterdam. Zij is jong begonnen met klassiek ballet bij dansstudio Tendenza en is al snel andere dansstijlen gaan volgen. Op haar 17e is Devon begonnen aan haar dansopleiding aan het Art&Etertainment College in Amsterdam. Zij is hier opgeleid tot uitvoerend danser en choreograaf. Devon experimenteert graag in haar bewegingen en is zich daarom gaan richten op de onderground experimentele scene.
Devon is opgeleid in hiphop, jazz, modern, klassiek ballet en tapdance. Devon doet veel opdrachten als uitvoerende danser en als choreograaf in Nederland maar ook in het buitenland.